MALA ŠKOLA

KLAVIRA

​​Program:  Jednom tjedno po 45 minuta.

Nastavni sat sastoji se od: 
1) 
15-20minuta savladavanje osnove tehnike sviranja kroz igre           i lakše pjesmice.
2)
20-25minuta razne igre za učanje glazbene torije kroz                      brojalice, pjesmice, kvizove, bojanke i sl.

  • upoznavanje s instrumentom
  • učenje osnove tehnike sviranja 
  • upoznavanje s notama, učenje ritma (osnove glazbene teorije)

Nastava je edukativno - animacijskog karaktera, a svi zadaci rješavaju se kroz igru kao lagane pripreme za obavezne zadatke.
Moguće je dogovoriti grupnu nastavu od 3-5 polaznika


PREPORUČENA DOB DJETETA: 6-8 godina

​​

​​
Ukoliko imate nadareno dijete, koje želi svirati klavir i još niste sigurni hoćete li ga dati u glazbenu školu ovo je idealan program za vas. Motivacija kod male djece važna je od samoga početka. Bitno je s veseljem krenuti u glazbenu školu ali se također pripremite na odricanja i veliki angažman kako bi dobili od glazbene edukacije najviše što možete, bez obzira na talent koji dijete posjeduje.

S obzirom da je u glazbenoj školi obavezno imati instrument, u slučaju učenja klavira to je veliko financijsko ulaganje u samome početku. Dok još razmišljate hoće li vaše dijete krenuti u glazbenu školu ili ne, učenje sviranja klavira ili nekog drugog instrumenta, dopustite mu upoznavanje s instrumentom i upišite malu školu klavira kako bi dijete pripremili ali i motivirali za daljnje školovanje.

Naši su nastavnici klavira u ovom programu največom mjerom usmjereni na animaciju ali posebna se pažnja daje i pravilnoj početnoj tehnici sviranja kako bi dijete kroz igru usvojilo pravu tehniku sviranja i gradivo učenja nota (solfeggia).

Iskustvo pokazuje da kasnije kroz školovanje polaznici ovog programa lakše i brže napreduju u odnosu na ostale učenike, a često i zadržavaju taj korak ispred drugih jer s lakoćom usvajaju nadolazeće gradivo.​​
​​
U ovom programu nije potrebno imati "pravi" klavir kao u glazbenoj školi, dovoljno je nabaviti klavijature ili synthesizer s klavirskim tipkama (touch sensitive, veličine tipka kao na klaviru), s minimalno 4 oktave. 

Za sve savjete oko odabira instrumenta obratite nam se putem naših kontakata. Dati ćemo vam pravu preporuku a p
rikom upisa u naše programe ostvarujete posebne popuste kod kupnje vrhunskih intrumenata "YAMAHA", tvrtke EURO UNIT zastupnika YAMAHA instrumenata u Hrvatskoj ( www.euro-unit.com)​​

UPISI U TIJEKU...